korre


ArbetssÀtt

Garpco AB Àr en tillvÀxtinriktad företagsgrupp med god lönsamhet. Expansionen sker genom utveckling av och organisk tillvÀxt i dotterbolagen samt förvÀrv av smÄ- och medelstora företag som passar in i gruppens koncept.

LÄngsiktighet Àr ett honnörsord i Garpcos affÀrsstrategi. Ett jordnÀra tÀnkande dÀr varje dotterbolag fÄr utvecklas i harmoni med de specifika möjligheter som finns inom dess nisch. I lÄngsiktigheten ingÄr naturligtvis att vara offensiv vilket dock inte stÄr i motsats till att tÀnka efter före.

En tung del av Garpcos affÀrsidé Àr att förse tillverkningsindustrin med komponenter, verktyg och förnödenheter, antingen genom egen produktion eller handelsföretag. Garpco ser dock med öppna sinnen pÄ sin verksamhetsinriktning. Det betyder att Àven andra affÀrsomrÄden Àr intressanta i den meningen att koncernen har en underliggande ambition att utveckla verksamheten, att fÄ fler ben att stÄ pÄ. Denna affÀrsmÀssiga strategi stÄr i stark samklang med den kompetens som finns hos Garpcos Àgare och styrelse nÀr det gÀller att leda industri-, handels- och tjÀnsteföretag.

Dotterbolagen arbetar sjÀlvstÀndigt och med starkt fokus pÄ nÀrhet till och insikt om kundens behov. Enkelhet, effektivitet, förÀndringsbenÀgenhet, ansvar och frihet Àr fem nyckelord i gruppens övergripande affÀrsidé.

Garpco Àr representerat i varje enskilt dotterbolags styrelse. Koncernledningen deltar dock inte i företagens dagliga verksamhet. I stÀllet ska Garpcos kompetens utgöra ett stöd och en resurs för att skapa resultatinriktad och kreativ verksamhet, strukturell anpassning, bra finansiering och ekonomisk stabilitet.
Detta utgör grunden för den förnuftsstyrda tillvÀxtfilosofi som bÀr Garpcos signum.

En företagsgrupp för tillvÀxt och utveckling