Swedex bild Swedex AB
Hallevadsgatan 18
595 35 Mjölby
Tel: 0142-189 50
Fax: 0142-129 80
Mail: info@swedex.com
Hemsida: www.swedex.se
swedex_logo

Swedex AB Àr ett av koncernen helÀgt dotterbolag.
Swedex AB Àr en av norra Europas ledande tillverkare av sÄgklingor. Företaget besitter ett mycket stort kunnande om kapning och klyvning med hjÀlp av hÄrdmetallbelagda sÄgklingor. Den lÄngsiktiga satsningen pÄ kompetens, kundservice och produktutveckling har gjort företaget marknadsledande inom sin bransch.
SÄgklingorna sÀljs genom ett nÀtverk av distributörer och ÄterförsÀljare i hela Sverige och hÀlften av försÀljningen sker via export.

I Tyresö har Swedex en avdelning som, under varumÀrket Diamantprofil, tillverkar elektroplÀterade slipverktyg. De belÀggs antingen med diamant eller bornitrid och har mÄnga anvÀndningsomrÄden varför de Äterfinns inom de flesta branscher. Exempelvis nyttjas verktygen vid bearbetning av hÄrdmetall, keramer, armerade plaster, kompositer, sten, betong, kisel, hÀrdat stÄl, rostfritt stÄl mm. NÀr verktygen blivit utslitna kan de ombelÀggas för en vÀsentlig ökad livslÀngd.

Swedex AB Àr belÀget i Mjölby, dÀr det startade sin verksamhet 1983, samt i Tyresö. Diamantprofil i Tyresö var tidigare ett helÀgt dotterbolag till Swedex men verksamheten ingÄr sedan november 2016 som en del i Swedex.

Under 2017 förvÀrvades Strand Verktyg AB genom en inkrÄmsaffÀr. Strand Verktyg Àr en specialist pÄ högkvalitativa röjsÄgklingor.